Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Christian Hellberg lagar enchiladas i Vardagspuls den 17 mars.

Enchiladas med majssalsa och guacamole

4 portioner

Testa Christian Hellbergs enchiladas med majssalsa och smakrik guacamole – perfekt mat till både vardag och helg!

Publicerad 2016-03-10 | Christian Hellberg

Ingredienser:

½ msk olivolja

1 dl tomatpuré

1 msk chipotlepasta

1 silverlök

400 g köttfärs

1 msk smör- & rapsolja

1 tsk spiskummin

2 krm chilipulver

1 tsk paprikapulver

1 tsk muskot

1 tsk oregano

1 tsk salt

½ tsk svartpeppar

400 g färdigkokta blandade bönor

1 dl vatten

200 g riven vällagrad ost, t ex cheddar eller Svecia

 

Servering

8 stora tortillabröd ca 20 cm diameter

gräddfil

grönsallad

rostad majssalsa och guacamole (se receptlänk)

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Häll lite olja i en stekpanna och rosta tomatpuré och chipotlepasta på mellansvag värme på spisen i cirka fem minuter. Var försiktig så att den inte bränns.
  2. Finhacka silverlöken och stek den tillsammans med köttfärsen i smör- & rapsolja i en stekpanna. Blanda i kryddor och den rostade tomatpurén.
  3. Vänd försiktigt ner de avhällda bönorna när köttfärsen är genomstekt. Tillsätt vattnet och koka ihop någon minut.
  4. Fördela köttfärsröran i tortillabröden. Rulla ihop bröden och lägg på rad i en ugnssäkerform.
  5. Toppa rullarna med den rivna osten. Baka i ugnen på 175 grader tills enchiladas är gyllene och osten smält.
  6. Servera med en klick gräddfil, en god grönsallad, rostad majssalsa och guacamole.

 

Rostad majssalsa och god guacamole.