Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Hackkörv i Astas pytt Bild: Vardagspuls-Mårre

Farmor Astas pytt på hackkörv

Björn Starrin & Johan Östling lagar sin paradrätt

Har du tips på någon du vill se laga sin paradrätt? Mejla: webb@vardagspuls.se
Eller skriv in ditt tips på vår Facebook-sida.

Publicerad 2015-03-27 | Vardagspuls

Ingredienser:

10 kokta potatisar (ej mjöliga)

600 gr Hackkörv

1 purjolök

2 msk HP-sauce

1 msk dijonsenap

4 ägg

Inlagda rödbetor

Smör till stekning

Gör så här:

  1. Skiva hackkörv i centimetertjocka skivor och dela de kokta potatisarna i fyra delar. Stek hackkörven med en rejäl klick smör på ganska hög värme, så ytan på körven är krispig.
  2. Efter att körven vänts, ha i den kokta potatisen.
  3. Sänk temperaturen något och vänd runt körven och potatisen så den blandas i stekpannan.
  4. Strö över hackad purjolök och ha HP-saucen, vänd runt allt igen, salta och peppra. 
    Servera med inlagda rödbetor, stekt ägg och dijonsenap