Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
sparris med smör smaksatt med kapris och sardeller Bild: Arla Köket

6 godaste recepten på påskfavoriterna

Vardagspuls har samlat de viktigaste inslagen på påskbordet. Som vanligt är det festligt men lite mindre onyttigt.

Publicerad 2017-04-12 | Vardagspuls

1. Laxen

Laxen är för många ett riktigt måste på påskbordet. Du hör ju på namnet att det här är en riktigt god rätt... Dessutom går den snabbt att slänga ihop!

Gravlax med citronbrödsmulor och krämig senapssås

2. Lammet

En riktig söndagsstek som också passar utmärkt som påsklamm. Den smakrika såsen görs på sky, citron och timjan.

Lammstek med citron- och gräddkokt kronärtskocka

3. Sillen

En sill som får sin sötma från honung istället för socker. Fräsch smaksättning med apelsin, fänkål och gräslök. Garanterad succé!

Sill med honung och apelsin

4. Äggen

En festlig variant på ägg till påskbuffén är att baka dem i små formar i ugnen med ost, spenat och grädde. Snyggt och festligt!

Bakade ägg

5. Sparrisen

Sparrisen är som allra godast kring påsk. Prova att steka den och servera med ett smaksatt smör. Tycker du inte om sardeller kan du ersätta den med lite extra kapris.

Sparris med kapris- och sardellsmör

6. Påsktårtan

En traditionell påsktårta innehåller ofta citron och maräng. Denna pavlova med lemoncurd passar därför perfekt! Den är dessutom god, vacker och passar bra in med sin gula färg.

Pavlova med lemoncurd