Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Fetaost passar alldeles utmärkt i en sallad Bild: Arla

Fetaost till nästan allt!

7 lite smalare recept med fetaost

Tycker du om fetaost? Det gör vi. Fetaost är en bra källa till kalcium och protein och fungerar alldeles utmärkt i pastarätten, soppan, den lyxiga frukostmackan, i pajen och lasagnen. Här bjuder vi på några lite smalare recept som alla innehåller fetaost.

Publicerad 2016-10-14 | Vardagspuls

Fetaost passar kanske inte till allt men nästan i alla fall. Du kan använda den som topping i salladen, på rotfrukterna i ugnen, i pastan, tomatsoppan och som en lyxig ingrediens i lördags- eller söndagsbrunchmackan.

Fetaost är dessutom en bra källa till kalcium, viktiga mineraler och vitaminer och protein. Dessutom innehåller den fetaost som är äkta, det vill säga den som kommer från Grekland och är tillverkad på enbart fårmjölk, knappt någon laktos och är därför särskilt bra för dig som är laktosintolerant.

Den fetaostliknande ost som du kan hitta i många olika varianter i affären kan dock innehålla ett flertal olika ingredienser som till exempel komjölk och innehåller således mer laktos.

Så fram med fetaosten. Bara fantasin sätter gränser!