Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Rabarberpaj till mors dag Bild: Arla Köket

Fira mamma med en paj!

Himmelsk rabarberpaj med hallon och vit choklad

Det är dags att fira alla mammor och vad passar bättre än att baka en galet god rabarberpaj?

Publicerad 2016-05-24 | Vardagspuls

Ingredienser

Smuldeg:

1½ dl vetemjöl

¾ dl kokosflingor

1½ msk strösocker

75 g smör

 

Fyllning:

250 g rabarber i bitar

250 g hallon

50 g hackad vit choklad

1 msk strösocker

2 ½ dl vaniljvisp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, kokosflingor och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa.
  2. Skär rabarbern i bitar. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och lägg i en ugnssäker form.
  3. Fördela smuldeg över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15–20 min.
  4. Vispa vaniljvispen och servera med pajen.

Tips: Använder du frysta bär så strö över 1–2 msk potatismjöl.

Här hittar du fler goda recept som passar perfekt på Mors dag.