Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
våfflor med cottage cheese recept Bild: Arla Köket

Fira våffeldagen!

9 recept på våfflor

Den 25 mars är det Våffeldagen. Fira med oss på Vardagspuls. Här bjuder vi på 9 våffelrecept med allt från traditionella våfflor till lite mer hälsosamma varianter gjorda på cottage cheese.

Publicerad 2017-03-23 | Senast ändrad 2018-03-21 | Vardagspuls

Traditionella våfflor

Många föredrar att köpa våffelsmet på pulver men faktum är att det är busenkelt att göra sin egen smet. Med ägg i smeten blir våfflorna extra matiga. Hetta upp ett våffeljärn och använd rikligt med smör så att smeten inte fastnar. Servera med sylt och grädde eller nyttigare alternativ som cottage cheese och honung.
Gör så här 

Våfflor med getostcreme

Ett annorlunda recept på våfflor för dig som älskar ost! Våfflorna är gjorda på dinkelmjöl och har en underbar smak av getost, rosmarin och honung.
Gör så här

Hälsovåfflor

Det går att njuta av våfflor utan att få i sig för många kalorier. Våfflorna är gjorda av dinkelmjöl, havrekli och linfrön och serveras med blåbär eller andra färska bär och frukter. Vill du att våfflorna ska bli lite extra krämiga kan du toppa dem med cottage cheese.
Gör så här

Spenatvåfflor med lax

  

Kombinationen lax och spenat är helt enkelt ljuvlig. Ett perfekt alternativ för dig som föredrar matigare våfflor framför den söta varianten.
Gör så här

Våfflor med cottage cheese

Cottage cheese är inte bara gott som topping på mackor och pannkakor. I det här receptet har du cottage cheese för att göra våfflorna lite extra matiga. Toppa med färska bär och frukt och njut.
Gör så här

Våfflor med ost- och lökfräs

De här matiga våfflorna avnjuts tillsammans med en god sallad gjord på ost och rödlök.
Gör så här

Chokladvåfflor

Ett måste för den som älskar choklad. Servera med vispad grädde och toppa med färsk mynta. Så vackert! 
Gör så här