Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Fira våren med en festmiddag Bild: Arla Köket

Fira våren med en festmiddag

Frossa i primörer!

Låt vårkänslorna blomma ut och frossa i primörer nu när ljuset och värmen äntligen har kommit för att stanna. Här är förslag på en meny till en lyxig festmiddag!

Publicerad 2018-03-28 | Vardagspuls

Sparris med pocherat ägg och hollandaise noisette

Våren är sparristid, så passa på att äta denna delikata primör nu, vid midsommar brukar säsongen vara slut!

Entrecote med ramslökssmör

Under våren växer ramslöken vilt i södra Sverige. Den exklusiva lilla örten har en smak av vitlök, men är betydligt snällare för känsliga magar. Njut av ramslöken tillsammans med en fin bit kött och råstekt sparris!

Sallad med couscous och primörer

Gör en matig sallad med couscous och massor av säsongens fina primörer som sparris, rädisa och salladslök. Ät den för sig själv eller som tillbehör till kötträtten ovan.

Citronfromage 

En fräsch och vårig dessert som passar bra efter en lite tyngre middag. Servera i portionsformar och dekorera med rivet skal av citron.