Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Jonas Lundgren lagar fiskkakor i Vardagspuls den 1 mars.

Fiskkakor med spenat- och löksallad

4 portioner

Gästkock Jonas Lundgren lagar fiskkakor med en härlig spenatsallad och smakrik vinägrette.

Publicerad 2016-02-25 | Jonas Lundgren

Ingredienser:

Fiskkakor:

400 g torskfilé

400 g laxfilé

3 ägg

1 knippe dill

2 citroner, saften

½ tsk salt

½ tsk svartpeppar

2 msk smör- & rapsolja 

Vinägrett:

2 msk ansjovis

1 dl olivolja

1 msk kapris

50 g riven pepparrot

Sallad:

1 broccoli

1 avokado

1 gul lök

200 g färsk bladspenat

pressad citronsaft

1 msk flytande honung

2 krm salt

2 krm svartpeppar

50 g smulad Svecia

Gör så här

  1. Fiskkakor: Kontrollera fiskfiléerna så att det inte finns några ben kvar.
 Mixa dem i en matberedare till en fiskfärs.
  2. Tillsätt ägg, dill, pressad citronsaft, salt och peppar och mixa i hop.
  3. Forma 8 runda fiskkakor och stek gyllenbruna i smör- & rapsolja på medelhög temperatur.
  4. Vinägrett: Hacka ansjovisen fint. Blanda ansjovishacket med olivolja, kapris och den rivna pepparroten i en bunke.
  5. Sallad: Koka upp vatten i en kastrull och lägg i 1 tsk salt. Skär broccolin i små buketter och koka dem 1–2 min så att de fortfarande är spänstiga. Strimla stammen i tunna slantar och lägg åt sidan.
  6. Dela och gröp ur avokadon och skär i mindre bitar. Skiva löken tunt.
  7. Blanda broccolibuketter- och slantar, avokado, lök och bladspenat i en bunke.
  8. Smaksätt med citronsaft, honung, salt och peppar. Toppa med smulad ost. Servera tillsammans med nystekta fiskkakor och vinägretten.

Tips! Så kan du ta till vara hela broccolin