Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Ulrika Brydling visar hur du kan göra hemlagade fiskpinnar. Från Vardagspuls den 4 mars.

Fiskpinnar med curryremoulad och rostade rotfrukter

Ulrika Brydlings goda, hemlagade fiskpinnar. I stället för ris eller mos kan de serveras med härliga rotfrukter.

Publicerad 2015-02-27 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

500 g koljafilé eller sej

1 dl vetemjöl

2 uppvispade ägg

1 dl ströbröd

smör


Tillbehör:

2 äggulor

2 tsk Dijonsenap

1 msk vinäger

2-3 dl rapsolja

2 dl finhackad syltlök

2 dl finhackad ättiksgurka

1 msk curry

4 potatisar

2 morötter

2 palsternackor

2 dl tinade ärtor

1 dl grovt hackad persilja

kallpressad rapsolja

salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatis, rotfrukter och lök grovt och lägg dessa i en ugnsfast form. Droppa på kallpressad rapsolja. Salta och peppra.
  2. Ställ in i ugn och rosta i cirka 30 minuter. Vänd i ärtor och persilja först vid serveringen.
  3. Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning.
  4. Blanda ned finhackad lök och gurka i din hemlagade majonnäs och smaksätt med curry, salt och peppar.
  5. Salta hela filéerna. Skär fisken i ”fiskpinne-bitar”. Vänd bitarna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
  6. Värm smöret i panna på medeltemperatur och stek fiskpinnarna på båda sidorna så att de blir gyllene.