Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Fisksoppa i bröllopsmeny Bild: Vardagspuls-Mårre

Fisksoppa med apelsin-creme fraiche

4 portioner

Härlig smaksättning på Ulrika Brydlings fisksoppa. Receptet kommer från hennes eget bröllop.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-15 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

Räkskal

räkor i förrätten

1 morot

1 fänkål

6 potatis

2 lökar

1 vitlöksklyfta

1 msk timjan

0,5 g saffran

2 msk olivolja

3 dl vitt vin

1 finrivet skal och saft från apelsin

400 g krossade tomater

600 g lax/torsk/koljafilé

2 dl cremefraiche

1 msk Dijonsenap

1 finrivet skal från apelsin

Salt

1 kruka av tex timjan/koriander/ basilika/dill/ persilja för garnering

Gott bröd

Gör så här

  1. Fräs räkskal någon minut i en kastrull och häll på 1 liter vatten. Koka 5 minuter och sila.
  2. Skiva morot, fänkål, lök och vitlök samt dela potatis.
  3. Fräs morot, fänkål, lök, vitlök, potatis, timjan och saffran i olja några minuter.
  4. Häll på tomater, räkbuljong, vin, saft och skal från apelsin. Koka samman 15 minuter. Smaksätt med salt.
  5. Blanda cremefraiche med senap och apelsinskal. Smaksätt med salt.
  6. Dela fisken i kuber/bitar och lägg i soppan några minuter.
  7. Servera med ett gott bröd och creme fraiche såsen.