Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Christian Hellberg lagar fisktacos i Vardagspuls den 18 februari.

Fisktacos

4 portioner

Christian Hellberg lagar tacos med en twist – han skippar köttfärsen och fyller tortillabröden med panerad fisk. Tillbehör som coleslaw på rödkål och avokado blir pricken över i.

Publicerad 2016-02-11 | Christian Hellberg

Ingredienser:

600 g vit fiskfilé t ex torsk eller kolja

2 msk vetemjöl

1 tsk salt

1 tsk malen spiskummin

1 tsk chilipulver

1 ägg

1 dl panko eller ströbröd

3 msk smör- & rapsolja

12 små tortillabröd

Tillbehör:

12 små tortillabröd

koriander till garnering

Gör så här

  1. Skär fisken i 12 bitar. Blanda mjöl, salt, spiskummin och chilipulver på ett fat.
  2. Vispa upp ägget på ett annat fat och häll panko på ett tredje.
  3.  Doppa fisken först i mjölet, sedan i det uppvispade ägget och sist i panko.
  4. Stek i smör- & rapsolja på medelvärme, ca 2 min på varje sida. Servera i små tortillabröd med avokadoröra och coleslaw. Garnera med lite koriander.