Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Kesopannkakor med hallon Bild: Arla

Fixa en nyttigare pannkaksbrunch!

Låt cottage cheese göra jobbet

Pannkakor, våfflor, plättar och ostkaka! Vem uppskattar inte en riktigt härlig långbrunch med dessa klassiker? Gjorda på keso blir pannkaksbrunchen dessutom lite nyttigare och godare. Vi lovar.

Publicerad 2016-10-27 | Senast ändrad 2017-10-19 | erika@vardagspuls.se

Låt långfrukosten bli helgens bästa upplevelse. Med protein från KESO® Cottage Cheese får du en lite nyttigare pannkaksbrunch – fullspäckad med protein som mättar på ett skönt sätt och som hjälper till att bygga muskler.

Visste du att all KESO® görs i Falkenberg på svensk mjölk? I recepten nedan har vi använt den naturella varianten.

Hallonfylld pannkaka

Med frisk hallonfyllning blir den här pannkakan mångas favorit.

8 pannkakor

  • 200 g frysta hallon
  • 500 g KESO® cottage cheese
  • 2 msk JO® apelsin
  • ½ dl florsocker

Gör så här: Halvtina hallonen. Blanda cottage cheese, ⅔ av hallonen, apelsinjuice och florsocker. Lägg en klick fyllning på varje pannkaka och vik ihop till ett paket. Garnera med hallonen som är kvar och sikta ev över lite florsocker.

Våfflor med cottage cheese & hallonchiasylt

En brunchfavorit som får ett riktigt lyft med KESO® Cottage Cheese i smeten och en frisk och härlig hallonchiasylt. Mums!

  • 2 dl KESO® Cottage Cheese
  • 100 g smör 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl mjölk

Toppa med hallonchiasylt, cottage cheese, hampa- och pumpafrö.

Hallonchiasylt:

Blanda 1 dl hallon, 1 msk honung, 1 msk chiafrön.

Gör så här: Smält smöret. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölken och cottage cheese. Vispa först till en jämn smet och mixa därefter slät. Tillsätt 3⁄4 av det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med resten av smöret före första laggen. Grädda våfflorna och servera med sylt och vispad grädde.

Älskar du våfflor? Fler recept hittar du här!

Bananplättar med cottage cheese

Med KESO® Cottage Cheese blir plättarna lite matigare och extra proteinrika. Passar perfekt som ett mellanmål eller som variation till vanliga plättar och pannkakor.

  • 2 bananer
  • 4 ägg
  • 125 g KESO® Cottage Cheese
  • 3 msk smör

Gör så här: Mosa bananerna och rör ihop med ägg och cottage cheese till en smet. Klicka ut och grädda plättarna i smör. Servera plättarna med banan, cottage cheese och lite agavesirap på toppen.

Fler härliga plättrecept med keso hittar du här

Ostkaka med cottage cheese

Proteinrik mellis som passar utmärkt både före och efter träning! Den kan dessutom varieras i oändlighet både med smaksättningen av kakan och med olika färska toppings.

  • 500 g KESO® Cottage Cheese
  • 4 ägg
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 krm vaniljpulver
  • 0,75 dl hackad mandel
  • Smör/olja

Gör så här: Sätt ugnen på 200°. Blanda ägg och honung i en bunke och vispa ihop. Rör ner cottage cheese, vaniljpulver och mandel. Smörj en ugnsform och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Kakan ska bli fast och ytan ska få färg. Smaksättningen kan varieras med bär, frukt, kanel och t ex kardemumma.

Sugen på att koka din egen sylt? Här hittar du recept på jordgubbssylt