Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Fläskfilé med dadlar och chorizo

4 portioner

Snacka om smakrik middag för hela familjen, enkelt men inte för krångligt.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-04-23 | Christian Hellberg

Ingredienser:

600 g fläskfilé

3 färska chorizokorvar, ca 150gr

200 g torkade dadlar, urkärnade

10 kvistar timjan, bladen

400 g färskpotatis

200 g cocktailtomater med kvist

150 g haricoverts

3 msk olivolja

salt & peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Borsta och dela färskpotatisen på mitten. Lägg den i en djup ugnsplåt, ringla olivolja över. Vänd potatisen i lite salt och lägg med en timjankvist. Bakas i ugnen i ca 25 min tills potatisen blivit mjuk och fått en fin färg!
  2. Dra bort skinnet från korvarna och stek i stekpanna.
  3. Dela dadlarna i mitten. Vänd i dadlarna och timjanbladen. Chorizon släpper massor av smakrik god, het olja. Häll den ”överblivna” oljan i en skål.
  4. Skiva upp fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor. Pensla med chorizo-oljan och stek ca 1 min på varje sida i en stekpanna.
  5. Dela tomaterna på hälften.
  6. Fräs haricovertsen i olivolja på mellanvärme i ca 3-4min i en stekpanna. Lägg i tomaterna i pannan på slutet av stektiden och krydda med salt och peppar. Vänd runt allt ordentligt så allt blandas.
  7. Lägg upp allt på tallrik, ät och njut!