Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Fläskkarré grillad med paprikamarinad och avokadosallad

Nu är grillat-säsongen igång på allvar. Här är en finfin grill-klassiker i Christian Hellbergs tappning.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-04-29 | Vardagspuls

Ingredienser för fyra portioner:

4 skivor fläskkarré, a 200 g

1 paprika,röd, delad i 4 bitar

1 röd chili

2 klyftor vitlök, skalad

1 msk ingefära

1 msk piemento (rökt paprikapulver)

2 msk råsocker

1 tsk kryddnejlika

1 dl Olivolja

Juice från 1 lime

Avokadosallad:

3 avokado

1 citron

2 msk olivolja

1/2 kruka koriander

Gör så här

  1. Salta fläskkarréskivorna i ca 1/2 timme.
  2. För marinaden: Vänd runt paprika, vitlök och chili i olja.
  3. Rosta i ugn på 200 grader i 20 minuter.
  4. Mixa allt i en mixer med olivoljan och limejuice. Smaka upp med de torra kryddorna.
  5. Vänd runt fläskkarréskivorna i paprikamarinaden. Grilla på direkt värme, vänd ofta. Innertemperatur skall vara ca 70 grader.

  6. För avokadosalladen:  Dela avokadon i mindre bitar.
  7. Grilla citronen och pressa juicen i olivoljan.
  8. Hacka koriandern och blanda samman. Smaka av med salt.