Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Fläsksida i pitabröd med gräddfil och kimchisallad

4 portioner

Gästkock Klas Lindberg lagar mörbakad fläsksida med pitabröd, syrlig gräddfil och kimchisallad.

Publicerad 2016-03-08 | Klas Lindberg

Ingredienser:

500 g varmrökt sidfläsk

1 strimlad gul lök

1 fint hackad vitlöksklyfta

½ fint hackad röd chili

en skvätt olivolja

2 grovt rivna tomater

1 tsk salt

½ tsk malen svartpeppar

Sås

3 dl gräddfil

rivet skal och saft från ½ citron

2 krm salt

2 krm svartpeppar

Sallad

12 rädisor

2 huvuden gemsallad

100 g sockerärtor,

100 g kimchi på burk (asiatisk surkål)

Servering

4 st pitabröd, öppnade i ena kanten

Gör så här

  1. Lägg sidfläsket i en kastrull och häll på kokande vatten precis så det täcker. Strö i 1 tsk salt per 5 dl vatten och låt småkoka till fläsket blir mört. Det tar cirka 2 timmar.
  2. Skär bort svålen och riv/dra isär köttet i mindre bitar. Eftersom köttet kokat så länge är det mört och faller lätt isär.
  3. Fräs lök, vitlök och chili i lite olivolja. Blanda ner köttet, den rivna tomaten, salt och svartpeppar och stek alltsammans i max fem minuter.
  4. Sås: Rör ihop gräddfil, citron, salt och svartpeppar. (Såsen kan med fördel få droppa av lite i ett kaffefilter, så blir den tjockare).
  5. Sallad: Dela rädisorna i fyra klyftor, skär eller plocka ner salladen i blad och strimla sockerärtorna på längden. Lägg allt i kallt vatten så det blir krispigt i cirka 10 minuter. Låt rinna av.
  6. Blanda kimchi, sockerärtor, gemsallad och rädisor i en bunke precis före servering.
  7. Servering: Fyll bröden med köttet och servera med sallad och sås.