Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Fotbollslandslagets kock Mats Broström lagar pasta carbonara i Vardagspuls den 22 oktober.

Fotbollslandslagets pasta carbonara

4 portioner

Fotbollslandslagets kock Mats Broström delar med sig av lagets favoritrecept: en stärkande pasta carbonara.

Publicerad 2015-10-16 | Mats Broström

Ingredienser:

400 g spaghetti

200 g strimlat rökt sidfläsk 

2 vitlöksklyftor

2 ägg

2 äggulor

150 g parmesan, riven

2 dl vispgrädde

2 krm salt

¾ msk malen svartpeppar

1 kruka färsk basilika, hackade blad






Gör så här

  1. Koka spaghettin al dente enligt förpackning, häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen.

  2. Strimla det rökta sidfläsket och stek det ganska hårt i en stekpanna och blanda ner vitlök efter en stund. Blanda ner spaghettin i stekpannan med fläsket.

  3. Rör försiktigt ihop två hela ägg, två äggulor och den rivna parmesanen till en jämn smet och vänd ner blandningen samt grädden i stekpannan med spaghettin och koka upp.

  4. Precis innan servering så strö över lite salt, rejält med svartpeppar och toppa med hackade basilikablad.

  5. Servera eventuellt med ytterligare en äggula och riven parmesan.