Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
frittata med broccoli Bild: Vardagspuls

Frittata med broccoli och blåmögelost

4 portioner

Så gör du Ulrika Brydlings vegetariska frittata med broccoli, blåmögelost och babyspenat.

Publicerad 2016-03-10 | Ulrika Brydling
 

Ingredienser:

1 gul lök

500 g kokt potatis

1 broccoli

4 ägg

4 dl mjölk

1 tsk oregano

½ tsk salt

½ krm peppar

1 msk smör- & rapsolja

100 g babyspenat

100 g blåmögelost

1 knippe persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och skiva lök. Skär potatis och broccoli i bitar.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk och oregano. Salta och peppra.
  4. Lägg lök, potatis och broccoli i en ugnsfast stekpanna, exempelvis gjutjärn. Stek i smör- & rapsolja cirka 5 minuter på spisen.
  5. Häll på äggstanning och babyspenat och smula över blåmögelost. Sätt in stekpannan i ugnen och baka frittatan gyllene i ca 25 minuter.
  6. Toppa med grovt hackad persilja.