Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Frossa i musslor

5 smarriga musselrätter

Under höst och vinter äter många av oss mustiga grytor och husmanskost. Men känner du för lite variation är musslor både smalt, hälsosamt, klimatsmart och väldigt gott.

Publicerad 2017-11-21 | Vardagspuls

Casserole med torsk och musslor

En ljuvlig skaldjursgryta med vitt vin och syrad grädde. Perfekt som bjudrätt. Servera gärna tillsammans med pressad potatis eller ett gott bröd.
Här är receptet

Moules Marinières

Den mest klassiska musselrätten heter Moules Marinières. Kokas med vitt vin och sedan reds spadet med grädde. Enkelt och galet gott. Servera gärna ihop med ett gott bröd, till exempel en surdegsbaguette.
Här är receptet

Tortilla med musslor och couscous

Perfekt lunchrätt som gillas av både stora som små.
Här är receptet

Pasta med musslor och lax

God snabbfixad rätt som är enkel att göra. Äpplena passar perfekt till skaldjuren och ger pastan en spännande lite sötsyrlig smak. Servera gärna med en grönsallad till.
Här är receptet

Jambalaya

Den här rätten härstammar från det creolska köket från amerikanska sydstaterna. Perfekt bjudrätt för många då du kan göra den i långpanna. Servera ihop med ett gott bröd och len yoghurtsås.
Här är receptet