Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Overnight oats kan du förbereda kvällen innan Bild: Arla Köket

Frukosten du förbereder kvällen innan

5 recept för morgontrötta

Slutar det alltid med att du köper en fralla och en kopp kaffe på vägen till jobbet trots att du egentligen vill äta frukost hemma? Då kan det vara hög tid att laga frukosten i god tid – redan på kvällen innan.

Publicerad 2017-12-11 | Arla Köket

I en drömvärld har du tid att i lugn och ro sitta ner varje morgon för att njuta av den där riktigt härliga frukosten som ska ge dig en skön och energifylld start på dagen. Men verkligheten tenderar att ligga längre bort än så och för många förblir den soliga frukoststunden en illusion. Tyvärr. Men det finns saker du själv kan göra för att. Vara ute i god till exempel. Gärna redan på kvällen innan.

Här bjuder vi på 5 recept som du med fördel kan förbereda kvällen innan. Sedan är det bara att öppna kylskåpet på morgonen och äta. Vill du göra det ännu smidigare för dig kan du mäta upp kaffe i filtret, bre smörgåsen och plasta in den det sista du gör innan du går och lägger dig.

Chiapudding med yoghurt och apelsinjuice

Förbered denna smarriga chiapudding kvällen innan, låt stå i kylen under natten och ät det första du gör när du vaknar. Servera med granola eller färska bär.
Recept hittar du här

Superenkel müsli

En jättegod müsli som du blandar i ett svep och som inte behöver rostas. Förvara i en burk under natten och avnjut med yoghurt, fil eller mjölk på morgonen.
Recept hittar du här

Overnight oats

En trendig gröt som passar utmärkt för alla oss morgontrötta. Förbered kvällen innan och ät med färska bär eller frukter på morgonen.
Recept hittar du här

Nattjästa frallor

Den här varianten på smart frukost kräver att du har tid att grädda frallorna på morgonen. Baka på kvällen, jäs degen på natten, grädda på morgonen och ät. Recept hittar du här

Subersnabb fikonmarmelad

Det bästa med den här marmeladen är att den inte behöver kokas. Mixas på kvällen och förvaras kallt på natten. Marmeladen smakar underbart på en ostsmörgås.
Recept hittar du här