Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Matiga pannkakor med äpplen, rökt renstek, Grevé och spenatsallad

4 portioner

Pannkakor kan serveras och varieras i det oändliga. Här blir det en middagsrätt. 

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-04-30 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

250 g bovetemjöl

5 dl cider/vatten

2 ägg

25 g smält smör

½ tsk salt

ca 8 skivor rökt renstek eller annat rökt kött

2 skalade och strimlade gula lökar

1 fint tärnat äpple

200 g riven lagrad ost, tex grevé

Färsk timjan till garnering

Flingsalt och nymald svartpeppar

Spenatsallad:

200 g bladspenat

1 rödlök

1 msk balsamicovinäger

3 msk olivolja

½ krm salt

½ krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ut bovetet med cidern/vatten. Tillsätt ägg, smör och salt. Blanda till en jämn smet. Låt stå och svälla i minst 2 timmar.
  2. Värm en gjutjärns lagg eller ett crepes järn. Smörj järnet med lite fett. Häll på ett tunt lager smet, vicka pannan något och grädda 2 minuter på ena sidan.
  3. Vänd och strö/lägg på ¼ av fyllningen på varje galett (dessa görs en och en). Grädda tills osten smält något.
  4. Vik in kanterna och servera omgående. Strö på salt och peppar och garnera med färsk timjan och spenatsallad.
  5. För spenatsalladen: Skölj och spenaten och slunga torr i salladslunga eller torka med papper/handduk.
  6. Skiva löken tunt och blanda med spenat.
  7. Blanda vinäger, olja, salt och peppar och vänd runt med salladen vid servering.