Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Matiga pannkakor med rödbetor, getost, solroskärnor och spenatsallad

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-07 | Vardagspuls

Ingredienser:

250 g bovetemjöl

5 dl standardmjölk

2 ägg

25 g smält smör

½ tsk salt

4 kokta skivade rödbetor

2 skalade och strimlade gula lökar

100 g smulad chevréost

2 msk honung

½ dl solroskärnor

färsk timjan till garnering

flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ut bovetet med standardmjölken. Tillsätt ägg, smör och salt. Blanda till en jämn smet. Låt stå och svälla i minst 2 timmar.
  2. Värm en gjutjärnslagg eller ett crepesjärn. Smörj järnet med lite fett. Häll på ett tunt lager smet, vicka pannan något och grädda 2 minuter på ena sidan.
  3. Vänd och strö/lägg på ¼ av fyllningen på varje galett (dessa görs en och en). Grädda tills osten smält något.
  4. Vik in kanterna och servera omgående. Strö på salt och peppar och garnera med färsk timjan och spenatsallad.