Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Receptet presenteras i samarbete med Risenta
Fröer Bild: Risenta

Ge maten ”crunch” med fröer och kärnor

Tycker du också att det är svårt att veta vad man ska äta? Hur får man egentligen i sig allt det nyttiga kroppen behöver?
Släng över en näve fröer och kärnor!

Publicerad 2015-06-23 | Vardagspuls

Fröer och kärnor är fullsmockade med nyttiga fetter och mineraler. Dessutom får din måltid en härlig ”crunch” med precis den rätta knaprigheten. 

Rätt frö till rätt mat

I müslin, som salladstopping eller i brödet – sätten som du kan variera dig på är många.
Här kan du läsa mer om alla olika typer, hur du kan använda dem liksom hur mycket nyttigheter de innehåller.

Så gör du din egen fröiga salladsströssel

För en godare sallad – blanda till exempel pumpa-, solros-, melon- och sesamfrö i två färger.

Rostning lyfter smaken, och genom att torrosta i panna har du mer kontroll samtidigt som det går snabbare. Fröerna svettas ut sin egen olja så lite salt räcker för att lyfta smaken. Du kan också smaksätta med till exempel cayenne eller rosmarin.

Gör en rejäl sats åt gången och förvara i burk. Bara att strössla på!