Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Glutenfria pannkakor Bild: Arla Köket

Glutenfria pannkakor

Testa vårt recept på glutenfria pannkakor som blir både tunna och frasiga. Goda med till exempel passionsfrukt och yoghurt.

Publicerad 2015-03-24 | Senast ändrad 2017-01-18 | Arla Köket

Ingredienser:

1 dl majsmjöl

1 dl rismjöl

1 dl potatismjöl

1⁄2 tsk salt

4 dl mjölk

3 ägg

2 msk smör

ev florsocker

Tillbehör:

2 dl turkisk meze matyoghurt

passionsfrukter

Gör så här

  1. Vispa ihop de torra ingredienserna med mjölken till en klumpfri smet.
  2. Vispa i äggen och låt svälla ca 15 min.
  3. Smält smöret och rör ner i smeten.
  4. Stek tunna pannkakor. Rulla ihop pannkakorna och pudra ev över florsocker.
  5. Rör ihop yoghurt med passionsfrukt och servera.