Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Glutenfria semlor Bild:

Glutenfria semlor

12 stycken

Glutenfria semlor för den som vill njuta av goda semlor på glutenfritt vis. En semla med ljuvlig smak av kardemumma och mandelmassa – precis som det ska vara!

Publicerad 2016-02-03 | Senast ändrad 2016-02-04 | Vardagspuls

Ingredienser:

75 g smör

2 ½ dl mjölk

25 g jäst

½ dl strösocker

1 krm salt

1 tsk stött kardemumma

1 ägg

½ msk fiberhusk

7 dl glutenfri mjölmix, ljus

2 tsk bakpulver

1 ägg

Fyllning:

inkråm

½ dl mjölk

100 g mandelmassa

2 dl vispgrädde

florsocker

 

Gör så här

  1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt socker, salt, kardemumma, ägg, fiberhusk och 6 dl av mjölet. Följ anvisningarna på förpackningen till mjölmixen.
  3. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Blanda bakpulvret med 1 dl mjöl och arbeta in det i degen. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och baka ut 12 runda bullar.
  5. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Låt kallna på galler.
  6. Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna och blanda det med mjölk och riven mandelmassa. Fyll bullarna med blandningen.
  7. Vispa grädden och spritsa eller lägg en klick på varje bulle. Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.