Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Bjud på goda rätter med zucchini

5 sanslöst goda zucchinirecept

Kärt barn har många namn, squashen eller också zucchinin som den heter är i säsong ett litet tag till. Passa på och njut av denna goda grönsak som passar lika bra i en enskild vegorätt som tillbehör till kött, fisk eller fågel.

Publicerad 2017-09-04 | Vardagspuls

Zucchinilasagne med cottage cheese

Den här rätten är ett måste för alla som älskar lasagne. Vill du ha den helt vegetarisk är det bara att byta ut köttfärsen mot vegetarisk färs.
Här är receptet

Zucchini med lime, mango och fetaost

Fräscht och fantastiskt gott är detta tillbehör som passar lika bra till fisk som till fågel eller kött. Servera gärna ihop med en kall yoghurtsås.
Här är receptet

Zucchini- och potatistarte

Nej, det är ingen riktig pizza och inte heller en paj utan ett frasigt krispigt mellanting som passar perfekt att servera som lättare lunch, gärna ihop med en liten grönsallad. Vill du ha den ännu matigare skär upp några skivor lax eller kallskuret.
Här är receptet

Lammfärsfyllda squashbåtar

Kardemumma och valnötter ger den här rätten en spännande smak av mellanöstern. Servera gärna med kokt saffransris och sval paprikayoghurt.
Här är receptet

Zucchinikaka med ingefärsfrosting

Unna dig en liten bit saftig zucchinikaka till helgen. Ingefärsfrostingen passar väldigt bra ihop med kardemumman som finns i kakan.
Här är receptet