Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Ostkaka gjord på cottage cheese Bild: Arla

Gör en nyttigare ostkaka med cottage cheese

Smaksätt med frukt, bär, kanel eller kardemumma

Fira Ostkakans dag med en lite nyttigare variant gjord på cottage cheese. Enkel, snabb och himmelskt god. Kakan, som är laddad med massa protein, går dessutom att variera med flera olika smaker och toppings.

Publicerad 2016-11-14 | Senast ändrad 2017-11-13 | Vardagspuls

Ostkaka kommer från Sverige och har troligen funnits här sedan medeltiden. Den traditionella varianten är gjord på ostmassa som gräddas i ugn. I Sverige skiljer vi mellan Småländsk ostkaka som ofta serveras med sylt och grädde och Hälsingeostkaka som skärs i skivor och serveras med till exempel hjortron.

För oss som föredrar ett lite nyttigare, men lika gott, alternativ finns det ostkakor som är gjorda på cottage cheese. Som den här. Vilken tur!

Till den här ostkakan behöver du cottage cheese, ägg, flytande honung, vaniljpulver, hackad mandel och smör eller olja. Smaksätt kakan med frukt, bär, kanel eller kardemumma. Mums!