Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Recept på sallad med matvete, lax och granatäpple Bild: Arla Köket

Gott med granatäpple

6 härliga recept att njuta av i vinter

Granatäppelkärnor är inte bara dekorativa i grytor och sallader – de är också sprängfyllda med C-vitaminer, olika mineraler och antioxidanter. Så passa på att njuta av den underbara frukten nu när den är i säsong.

Publicerad 2018-01-02 | Arla Köket

Här bjuder vi på 6 härliga recept som alla innehåller granatäpple.

Psst!  Innan du börjar tillaga något av recepten kan det vara bra att kolla in denna video som förklarar hur du på ett smidigt sätt kärnar ur granatäpplet utan att hela köket blir nedstänkt.

Marockansk köttgryta med granatäpple

Aprikoserna reder såsen och ger grytan karaktär medan de krispiga granatäpplekärnorna ger fin syra.
Här hittar du receptet

Vintersallad med kyckling och granatäpple

 

En sallad i härliga färger! Servera salladen ljummen och gärna med ett gott bröd till. Vill du inte ha kyckling går det fint att byta ut den mot ett vegetariskt alternativ.
Här hittar du receptet

Turkisk pastasallad med granatäpple

En härlig pastasallad där risoni ersätter arpa sehriye, pastagrynen som är så populära i turkiska sallader och soppor. Vacker och extra god med röda kärnor från granatäpple.
Här hittar du receptet

Varm vetesallad med stekt lax och granatäpple

 

En färgrik coh matig sallad med nötter, granatäpple, yoghurt och halstrad lax.
Här hittar du receptet

Kyckling med belugalinser och granatäppelkärnor

Servera nystekt kyckling med de här smakrika linserna som för tankarna till mellanöstern. Blanda ner ruccola eller bladspenat i linserna för mer salladskänsla. Toppa med granatäppelkärnor.
Här hittar du receptet

Sallad med ost, granatäpple och couscous

Marinera couscous i vinägrett med spiskummin. Passar bra med lammkorv och vitost. Korven kan enkelt bytas ut mot ett vegetariskt alternativ om du föredrar det.
Här hittar du receptet