Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Se när Vardagspuls dietist Anna Ottosson gör egen granola tillsammans med dottern Agnes. Från Vardagspuls den 17 mars.

Annas goda granola

Anna Ottosson

Att göra granola är både enkelt, nyttigt och gott. Vardagspuls dietist Ann Ottosson har en egen variant. Här hittar du receptet!

Publicerad 2015-03-17 | Vardagspuls

Ingredienser:

8 dl havregryn (helst med fiber)

2 dl kruskakli eller vetekli


2 dl pumpafrön och solroskärnor

1 dl kokosflingor

1 dl linfrön

2 dl mandlar

2 tsk kanel


2 tsk kardemumma

1 tsk vaniljpulver

1/2 dl muscovadosocker

1/2 dl rapsolja

1 msk honung

2 dl vatten

150-200 gram torkade blåbär, aprikoser, russin

Gör så här:

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Rör ihop vatten och rapsolja med lite honung och blanda med de torra ingredienserna i bunken.
  3. Sprid ut blandningen på bakplåtspapper på en plåt.
  4. Tillaga i ugnen på 175 grader i 30 minuter. Rör om var tionde minut.
  5. Låt svalna och häll upp i en vacker burk och njut till frukost med gröt, filmjölk, yoghurt eller vad du själv föredrar.

Det är granola

Granola – vad är det? Och vad är skillnaden mellan granola och vanlig müsli? Granola är en slags müsli som är ugnsrostas, ofta med något fett och sött, och som därför blir knaprigare än en vanlig müsli.