Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Grillad lax Bild: Arla Köket

Enkelt, snabbt och gott på grillen

Tjohoo nu har grillsäsongen börjat på riktigt!

Valborg brukar vara den helgen då många av oss plockar fram grillen för första gången. Varsågod, här är 7 galet goda grillrecept inför grillpremiären.

Publicerad 2017-04-27 | Vardagspuls

Grillad biff med matig sallad

 

Ont om tid? Det här är världens enklaste grillrätt. En biff, couscous och färska grönsaker är allt du behöver. Och vill du spara på kolhydraterna gör du bara lite extra sallad och skippar couscousen.
Recept på grillad biff

Grillad lax med barbequesås

Lax är ju galet gott att grilla men kan ibland falla isär. Testa rimmad lax som har en fastare konsistens och är därför lättare att grilla.
Recept på grillad lax

 

Helgrillad lammentrecote med vitlökssparris

 

Ett klockrent recept för alla sparrisälskare. Grillad lamm och grön sparris, kan det bli är godare? Dessutom är sparrisen i säsong så passa på och njut! Här hittar du fler sparrisrecept.
Recept på grillad lamm med sparris

Quinoasallad med melon och kryddig korv

Den här salladen är inte bara hälsosam, den är också så god att man aldrig vill att den ska ta slut. Melonens sötma gifter sig perfekt med korvens kryddstarka smak. Välj chorizo eller den korv du gillar bäst. Quinoa är dessutom proteinrikt och gör så att du håller dig mätt länge.
Recept på quinoasallad med melon och grillad korv

Grillad dragonkyckling med amerikansk hacksallad

Den här rätten är hälsosam, god och väldigt enkel att göra. Vill du ha den ännu matigare kan du servera den med ugnsbakad klyftpotatis.
Recept på dragonkyckling med hacksallad

Grillad aubergine med mynta, russin och pinjenötter

Vegorätt som består av ljuvliga smakkombinationer. Servera den som en enskild rätt, på buffébordet eller som tillbehör till en huvudrätt.
Recept på grillad aubergine

Fruktspett med kall citronsås

Nyttig och supergod efterrätt som gillas av både stora som små. Antingen kan du servera spetten som de är eller pensla dem med lite honung och lägga dem på grillen. Det blir extra gott med den kalla citronsåsen till.
Recept på fruktspett