Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Grillad entrecôte, Christian Hellberg Bild: Wolfgang Kleinschmidt/Alla älskar grillat

Grillad Entrecôte

4 port

Försök hitta entrecôte som har så mycket fett som möjligt insprängt i köttet – då blir det allra godast.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-12 | Christian Hellberg

Ingredienser:

4 skivor entrecôte (à 250 g)

salt och nymalen svartpeppar

Ört- och rosépepparolja:

1⁄2 kruka färsk timjan, finhackad

1 kruka persilja, finhackad


1 msk krossad rosépeppar

3 msk olivolja

Gör så här

  1. Strö salt och peppar på köttet i god tid innan grillningen så att kryddorna får tränga in.
  2. Grilla köttet på direkt värme, vänd ofta. Entrecôten släpper mycket fett så det kan lätt börja brinna. Se till att få en fin grillyta som ger mycket smak. Grilla tills innertemperaturen på köttet är 50°.
  3. Blanda persilja, timjan och rosépeppar med olivolja.
  4. Pensla på ört- och rosépepparoljan på entrecôten precis innan servering.
  5. Servera med Café de Paris-smör och potatispuré.
ANNONS

Arla Köket

Fläskfilé.