Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Grillad fläskkarré i isbergsallad

4 portioner

Servera med den goda cheddar- och vitlöksdippen.

Publicerad 2015-03-13 | Christian Hellberg

Ingredienser:

700 g fläskkarré

3 lime

”Summer Love Rubb”

1 dl farinsocker

½ dl korianderfrön

2 msk malen ingefära

2 msk torkad dragon

1 msk vitlökspulver

1 tsk gurkmeja

1 msk salt

½ msk chiliflakes

Cheddar- och vitlöksdipp:

120 g lagrad cheddar

2 vitlöksklyftor

1 tsk dijonsenap

1 msk vitvinsvinäger

3 dl crème fraiche

Svartpeppar och salt

Gör så här

  1. Skär fläskkarrén i centimetertjocka strimlor. Dela alla limen i 2 delar.
  2. Blanda alla kryddor i en mortel och mortla allt till en härlig rub. Gnugga in rubben ordentligt på köttbitarna och grilla karrén på mellanhög värme i en grillpanna, vänd ofta på karréskivorna, annars så, bränner man dem. Att det sägs att man bara skall vända kött EN gång är fel, när det gäller direkt värme, det är otroligt hett och man måste jobba med köttet.
  3. Grilla limen tills gyllene på snittytan. Samtidigt som med köttet.
  4. Dippen: Skär den lagrade cheddarosten i bitar och lägg i en matberedare och mixa fint tillsammans med skalade vitlöksklyftor.
  5. Tillsätt senap, vinäger och crème fraiche tillsammans med osten, till önskad konsistens. Smaka av med peppar och salt.