Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Grillad majs Bild: TT

Grillad majskolv med parmesandipp

4 port

Det kan verka brutalt att grilla blasten så hårt, men den skyddar majsen som blir fint tillagad därunder.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2017-06-07 | Christian Hellberg

Ingredienser:

4 färska majskolvar, med blast och blötlagd i ca 1 timme

50 g smör, smält

Skal från 1 lime

1 msk chilipulver

Salt

Parmesandipp:

3 äggulor

2 msk vinäger

1/2 msk dijonsenap

4 dl rapsolja

Salt, nymald svartpeppar

150 g riven parmesanost

3-4 kvistar persilja

Gör så här

  1. Grilla majsen med blast på direkt värme så att blasten nästan blir svart, ca 20 minuter. På så vis förångas all vätska och majsen blir perfekt ångkokt.

  2. Dra bort blasten och pensla med smör och grilla majskolvarna.

  3. Smaka av med limeskal, chilipulver och salt.

  4. För Parmesandippen: Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Vispa i oljan i en tunn stråle under konstant vispning.

  5. Smaka av med salt och peppar.

  6. Blanda i nästan all ost, spara lite till garnering. Strimla persiljan och strö på majsen innan servering.