Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Se Ulrika Brydling laga grönskålswraps i Vardagspuls studio.

Grönkålswraps av Ulrika Brydling

4 portioner

Grönkål och spenat är supermat som innehåller massor av nyttigheter. 

Publicerad 2015-03-10 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

8 tortillas

1 lök

400 g majs

500 g grönkål eller 200 g frusen spenat

1 röd chili

1 vitlöksklyfta

2 tomater

4 msk crème fraiche

2 krm spiskummin

2 dl riven lagrad ost

Salt och peppar

Salsa:

1 gurka

4 tomater

1 paprika

2 schalottenlökar

1 chilifrukt

1 vitlöksklyfta

½ citron

1 tsk dijonsenap

1 msk tomatpuré

Salt och peppar

Gör så här

  1. Skär löken i tunna klyftor. Skölj majsen. Finhacka chili, vitlök och tomat. Pressa ur vattnet ur den tinade spenaten.
  2. Värm upp lite olivolja i en stekpanna och fräs alla ingredienser utom kryddor under omrörning ca 2 minuter. Salta, peppra och strö på spiskummin.
  3. Fräs ytterligare 1 minut. Ta från plattan och vänd i crème fraiche och hälften av osten.
  4. Lägg en sträng fyllning på tortillas och rulla samman till wraps.
  5. Lägg wrapsen i en stekpanna med lite olivolja och stek ett par minuter med skarven nedåt. Vänd, strö över ost och stek ett par minuter till.
  6. Salsa: Hacka gurka, tomat, paprika, lök, chili och vitlök fint. Blanda i citronsaft, senap och tomatpuré.
  7. Smaksätt med salt och peppar