Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Se Ulrika Brydling laga grönskålswraps i Vardagspuls studio.

Grönkålswraps av Ulrika Brydling

4 portioner

Grönkål och spenat är supermat som innehåller massor av nyttigheter. 

Publicerad 2015-03-10 | marten@vardagspuls.se

 

Ingredienser:

8 tortillas
1 lök
400 g majs
500 g grönkål eller 200 g frusen spenat
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
2 tomater
4 msk crème fraiche
2 krm spiskummin
2 dl riven lagrad ost
Salt och peppar


Salsa:

1 gurka
4 tomater
1 paprika
2 schalottenlökar
1 chilifrukt
1 vitlöksklyfta
½ citron
1 tsk dijonsenap
1 msk tomatpuré
Salt och peppar

Gör så här

  1. Skär löken i tunna klyftor. Skölj majsen. Finhacka chili, vitlök och tomat. Pressa ur vattnet ur den tinade spenaten.
  2. Värm upp lite olivolja i en stekpanna och fräs alla ingredienser utom kryddor under omrörning ca 2 minuter. Salta, peppra och strö på spiskummin.
  3. Fräs ytterligare 1 minut. Ta från plattan och vänd i crème fraiche och hälften av osten.

  4. Lägg en sträng fyllning på tortillas och rulla samman till wraps.
  5. Lägg wrapsen i en stekpanna med lite olivolja och stek ett par minuter med skarven nedåt. Vänd, strö över ost och stek ett par minuter till.
  6. Salsa: Hacka gurka, tomat, paprika, lök, chili och vitlök fint. Blanda i citronsaft, senap och tomatpuré.
  7. Smaksätt med salt och peppar