Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Hirsgröt med karamelliserad banan och rostade nötter Bild: Arla köket

Gröt – till frukost, mellis och lunch

5 värmande och nyttiga recept

Gröt har alla de bästa egenskaperna: det går snabbt, är nyttigt, gott och man kan dessutom variera den i det oändliga. Här är 5 goda recept på allt från klassisk havregrynsgröt till den mer energirika powergröten.

Publicerad 2017-04-04 | Vardagspuls

Om du har ont om tid, inspiration eller pengar så är gröt den perfekta måltiden. Basen är havregryn, vatten och lite salt men det är bara din fantasi som sätter gränser för hur du kan göra gröten lite roligare. 

Klassisk havregrynsgröt

Den klassiska havregrynsgröten är en riktig livräddare då det går riktigt snabbt att röra ihop. Gröten kan serveras med rivet äpple, kanel och mjölk eller med något annat av dina favorittillbehör. 

Bovetegröt med hallon

Bovetegröt är både gott och nyttigt. Servera med krämig yoghurt och honung på toppen – det gör gröten extra lyxig. 

Glutenfri hirsgröt med karamelliserad banan och rostade nötter

Hirs är ett naturligt glutenfritt sädesslag som är rikt på järn och magnesium. Ät den härliga gröten till frukost eller mellis, toppad med söta bananer och nötter.

Mannagrynsgröt med blåbär och kardemumma

Gröt till frykost ger en mjukstart, både på dagen och för magen. Den här smakar ljuvligt med frysta blåbär och kardemumma i.

Powergröt med hallon, mango och cottage cheese

För en rivstart på dagen, prova den här smakrika och mättande gröten. Bra energi från nötter och extra protein från cottage cheese. Toppa med din favoritfrukt.