Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Utbildningsministern Gustav Fridolin lagar sin paradrätt: en räkpaj.

Gustav Fridolins räkpaj

Ministerns goda paradrätt med romsås och sallad

Utbildningsministern och miljöpartisten Gustav Fridolin delar med sig av ett favoritrecept: räkpaj med romsås och sallad. Enkelt och gott – men tänk på att kolla miljömärkningen.

Publicerad 2015-03-06 | Gustav Fridolin

Pajdeg:

2 1⁄2 dl vetemjöl

5 g smör

3⁄4 dl kvarg

Romsås:

1 burk ekologisk msc-märkt fiskrom

1 burk crème fraiche

Saften från en halv citron

Finstrimlad persilja

Salt och peppar

Fyllning:

3 ägg

250 g keso

200 g räkor utan skal

2 dl riven ost

1⁄2 msk tomatpuré

Cayennepeppar

Salt och peppar

Gör så här:

  1. Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Låt vila i kylen cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
  3. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
  4. Vispa upp äggen och blanda med keso, räkor, ost och övriga kryddor efter smak. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i cirka 25 minuter tills den har stelnat.
  5. Blanda alla ingredienserna till romsåsen i en trevlig skål och smaka av med salt och peppar