Två grymma Halloween-drinkar

Årets bartender delar med sig av kusliga recept

Årets bartender Mattias Skoog delar med sig av en variant på en klassisk drink och ett alkoholfritt alternativ som passar bra till barnen.

Publicerad 2015-10-30 | Mattias Skoog

Ingredienser:

30 ml färskpressad citronjuice

30 ml grenadine
1-2 stänk apelsinblomvatten
100-120 ml Tonic Water



Lemonad med granatäpple

  1. Blanda samtliga ingredienser i glaset.

  2. Servera på festligt vis.

 

 

 

Ingredienser:

40 ml Scotch Blended Whisky (Naked Grouse)

20 ml Drambuie

5 ml / 1 st tesked tjockt sockerlag (två delar socker, en del vatten)

2 stänk Angostura Bitter

1 knippe färsk mynta



Halloween Heather Julep

  1. Stöt myntan varsamt i botten på glaset och blanda sedan samtliga ingredienser i glaset och fyll på med krossad is. Garnera med mynta.

  2. Alternativ metod: Förbered genom att låta samtliga ingredienser utom isen ligga och dra/infusera i minst 1 timme och ta sedan bort myntan. Servera direkt ur flaska på krossad is.