Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Christian Hellbergs halstrade gösfilé. Bild: Vardagspuls-Peder

Halstrad gösfilé med senapscreme och krossad färskpotatis

Publicerad 2015-04-13 | Christian Hellberg

Ingredienser:

500 gram gösfilé med skinn, utan ben (eller annan vit fisk som abborre eller torsk)

50 gram smör till stekning

500 gram färskpotatis

1½ dl gräddfil

1 gurka, skalad

1 citron, skal och jos

2 msk olivolja

3 msk grov senap, till exempel skånsk

2 dl crème fraiche, lätt

>½ knippe gräslök

Gör så här

  1. Stek gösfilén på hög värme på skinnsidan. Vänd på gösen och sänk temperaturen till lägsta och låt den gå klart i pannan. Cirka 2–3 minuter på varje sida.
  2. Blanda samman senap och crème fraiche. Skär gräslök fint och blanda i senapskrämen. 
  3. Skiva halva gurkan tunt på längden och tärna resten i centimeter-tjocka träningar.
  4. Blanda samman olivolja, citronskal och jos. Vänd runt gurkan och smaka av med svartpeppar. 
  5. Mosa den kokta potatisen med skal. Blanda i gräddfil och smaka av med salt och peppar.