Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Anna Maria Corazza Bildt visar sina färdigheter i köket. Från Vardagspuls den 17 april.

Anna-Maria Corazza Bildt bjuder på sin paradrätt

Melanzane alla parmigiana

Mellanzane alla parmigiana är en italiensk, vegetarisk gratäng med aubergine, tomatsås och ost. Det här är politikern Anna Maria Corazza Bildts favoritrecept på rätten.

Publicerad 2015-03-27 | Senast ändrad 2015-06-17 | marten@vardagspuls.se

Ingredienser:

Tomatsås

1 stor aubergine eller 2 små

2 msk salt

2 msk extra virgin olivolja

300 g buffelmozzarella

3 dl lagrad parmesanost

Melanzane:

1 msk extra virgin olivolja

8 färska tomater eller 1 burk krossade tomater

1 klyfta vitlök

1 gul lök

1/2 tsk salt

färsk basilika till garnering

Gör så här:

  1. Skiva auberginen i ungefär 0,5 cm tjocka skivor. Alla ska vara lika tjocka. Lägg skivorna i lager på en tallrik med lite salt mellan varje lager. Låt auberginen stå och rinna av cirka en halvtimme.
  2. Gör tomatsåsen. Skölj tomaterna och lägg ner dem i en kastrull med kokande vatten i någon minut tills skalet spricker. Torka och grovhacka tomaterna.
  3. Hacka löken och vitlöken, stek i extra virgin olivolja tills den är mjuk och genomskinlig. Häll på tomater, salt och låt såsen sjuda i minst 15 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Skölj bort saltet från aubergineskivorna. Varva sedan aubergineskivor med tomatsås. Skiva mozzarella och parmesanost över, garnera med tomatsås. Du kan göra allt i en form eller som enskilda bitar.
  5. Sätt in formen i ugnen i runt 20 minuter tills osten har smält. Garnera med färsk basilika och om du vill riven parmesanost. Servera varm som den är eller som tillbehör.