Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Hans Fahlén lagar pesto i Vardagspuls den 25 augusti.

Hans Fahléns bruschetta

4 portioner

Tänk att grillat bröd med vitlök, basilika och tomat kan bli så gott! Testa Hans Fahléns favorit med fetaost.

Publicerad 2015-08-18 | Hans Fahlén

Ingredienser:

4 skivor av valfritt bröd (t ex surdegsbaguette)

1 dl basilika

100 g fetaost

2 tomater

2 vitlöksklyftor

1 dl olja

12 krm peppar

12 krm salt


 

Gör så här

  1. Mixa olja, basilika, vitlök, salt och peppar i en mixer. Finhacka tomaterna och blanda allt i en skål. Smula ner fetaosten och rör runt. 
  2. Rosta brödskivorna lätt i ugnen på en plåt med bakplåtspapper på 225°C ca 2-3 min på varje sida.
  3. Ta sedan ut brödskivorna och lägg en klick på av röran på varje brödskiva
  4. In i ugnen igen i ca 5 min. Bruschettan är färdig när den fått fin färg och osten börjat smälta.