Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Hans Fahlén lagar pesto i Vardagspuls den 25 augusti.

Hans Fahléns pestopasta

4 portioner

Att göra egen pesto behöver inte vara så krångligt. Men blir betydligt godare än färdigköpt! Testa Hans Fahléns smarriga pesto för fyra personer!

Publicerad 2015-08-18 | Hans Fahlén

Ingredienser:


600 g pasta (vanlig eller kikärtspasta)

25 g pinjenötter

1 dl basilika

2 vitlöksklyftor

1 dl olja

2 dl riven parmesanost

1 krm salt

Saften från en halv citron

12 krm peppar

 

Gör så här:

  1. Rosta pinjenötterna snabbt i en torr varm stekpanna.
  2. Mixa pinjenötterna med basilika, vitlök, citronsaft och olja till slät konsistens i en mixer.
  3. Tillsätt ost, salt och peppar. Ställ kallt. Servera till pasta, fisk eller grillat kött.