Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Helgrillade morötter med honungsglaze och ostkräm

4 port

Här ska du helst använd fast honung. Den smakar mer och gör glazen lagom flytande. Pensla på mot slutet av grillningen när morötterna börjar få fin färg.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-11 | Vardagspuls

Ingredienser:

8 späda morötter

1 msk smör- och rapsolja

150 g  fetaost

3 dl  turkisk meze matyoghurt

rivet skal av 1 st lime

1 krm peppar

1 dl hackad mynta

½ tsk flingsalt

Glaze:

2 msk honung

1 msk sesamolja

saft av 1 lime

1 ½ msk riven färsk ingefära

1 msk röd chili

Tips: förkoka morötterna ca 3 min i lättsaltat vatten och spola dem kalla. Torka dem torrt och grilla på direkt värme ca 10 min tills de fått fin färg. Pensla med glazen mot slutet.

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till glazen.
  2. Pensla morötterna med smör-&rapsolja och grilla på indirekt värme, gärna under lock, ca 30 min, tills de är mjuka. Vänd flera gånger.
  3. Pensla med glaze i omgångar mot slutet av grillningen.
  4. Mosa osten med matyoghurten.
  5. Blanda med limeskal och och peppar.
  6. Strö mynta och flingsalt över morötterna och servera ostkrämen till.