Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Ulrika Brydling förespråkar hönsfärs istället för nötfärs i lasagnen.

Hönsfärslasagne

4 portioner

Prova att byta ut nötfärsen mot kyckling- eller hönsfärs för en lite lättare rätt. Lasagnen kan smaksättas precis som en klassisk köttlasagne.

Publicerad 2015-08-26 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

500 g höns- eller kycklingfärs

2 morötter

2 msk rapsolja

400 g krossade tomater

1 msk oregano

1 tsk timjan

½ msk balsamvinäger

½ tsk salt

3 msk vetemjöl

7 dl mjölk

3 dl riven ost

1 msk vinäger

½ tsk salt

10-12 lasagneplattor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Hacka lök och vitlök. Riv morot.
  3. Fräs lök, vitlök, morot och färs i lite olja.
  4. Tillsätt tomater, oregano, timjan och vinäger. Smaksätt med salt.
  5. Blanda lite mjölk med mjöl, vispa i resten av mjölken och koka samman.
  6. Vänd i ost och smaksätt med vinäger och salt.
  7. Varva plattor med färs och sås. Baka i ugn i ca 30 minuter.