Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Honungsblåbär med citronkvarg

4 portioner

En fräsch blåbärsdessert som funkar strålande som mellis eller som frukost.
När du hittar nyslungad honung, passa på och köp mycket, sedan fryser du in i lagom mängd så har du riktig flytande honung jämt. Stelnar honungen är det bara att mikra försiktigt.

Publicerad 2015-08-21 | Ulrika Brydling

Honungsblåbär:

4 dl blåbär

2-4 msk nyslungad honung


Tillbehör:

2 dl kvarg

1 finrivet citronskal

1 krm vaniljpulver

1 msk honung

2 msk solrosfrön

Gör så här

  1. Blanda blåbär och honung.
  2. Blanda kvarg, citronskal, vanilj och honung till en kräm.
  3. Rosta solrosfrön och vänd i honung. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Lägg blåbär i ett glas eller skål, lägg på krämen och toppa med rostade solrosfrön.