Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Ulrika Brydling lagar indiska linspannkakor med en sallad på broccoli, fetaost och chili i Vardagspuls den 15 februari.

Indiska linspannkakor

4 portioner

Ulrika Brydlings vegetariska linspannkakor gjorda på röda linser med goda indiska smaker. Serveras med en god broccoli- och fetaostsallad.

Publicerad 2016-02-11 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

2 ½ dl vetemjöl

1 tsk garam masala

1 tsk gurkmeja

½ tsk salt

5 dl mjölk

2 dl kokta röda linser

2 salladslökar

2 dl matyoghurt

3 ägg

2 msk smör- & rapsolja

Gör så här

  1. Vispa mjöl, kryddor, salt och mjölk till en slät smet.
  2. Skölj de kokta röda linserna och skiva salladslöken tunt.
  3. Tillsätt linser och lök tillsammans med matyoghurt och ägg i smeten.
  4. Stek tunna pannkakor i smör- & rapsolja.