Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Stor pepparkaksspecial Bild: Johnér, Arla.

Inget julstök utan pepparkaksbak

Stor pepparkaksspecial med 9 underbara recept

Pepparkakor kommer i många former och smaker. Låt oss bjuda på några härliga recept med pepparkakor och tillbehör att njuta av – både till vardag och fest.

Publicerad 2016-12-06 | Vardagspuls

Mjuk pepparkaka

En enkel mjuk pepparkaka med underbara dofter av ingefära, kanel och nejlika. Passar perfekt både till den stora och lilla bjudningen.
Gör så här

Pepparkaka med lingonfrosting

Pepparkaka och lingon tillsammans är en underbar kombination. Den här mjuka och eleganta pepparkakan toppas med frosting gjord på färskost och lingon. Avnjut med en kopp kaffe eller ett glas kall mjölk.
Gör så här

Svenska pepparkakor

Ett måste i julstöket. De här pepparkakorna är kryddiga och blir så där knapriga och fina som man önskar. Perfekta att baka tillsammans med de små eftersom degen är lätt att kavla ut.
Gör så här

Vackert torn av pepparkaka

Det är inte alltid lätt att bygga ett pepparkakshus. Stora bitar faller isär och det är lätt att tappa tålamodet. Men det finns knep att ta till. Genom att använda dig av en mjölkkartong som mallar blir jobbet betydligt enklare.
Gör så här

Tillbehör

Ädeloströra till pepparkakor

Ett måste till julens pepparkakor. Ädeloströran är enkel att fixa och det är bara att bre på den på pepparkakorna eller doppa dem i röran. Passar perfekt till helgernas alla glöggmingel och på julafton.
Gör så här
Allt för årets glöggmingel

Lingongrädde till pepparkakor

Toppa pepparkakorna med lingongrädde för en frisk fläkt av skogens röda guld. Mm gott!
Gör så här

Godis och dryck

Lingonshake med pepparkaka

En enkel, fräsch och god lingonshake med glass, färska och frysta lingon kryddad med pepparkakor. Passar alldeles underbart bra till det juliga fredagsmyset.
Gör så här

Pepparkakstryffel

Ingen jul utan pepparkakstryffel. Till de här godbitarna behöver du mjölkchoklad, honung och pepparkakskryddor. Tryfflarna kräver lite planering, men det är det mödan värt!
Gör så här

I matväg

Laxröra med citrus på pepparkakor

Vill du bjuda på något extra ordinärt? Bjud på dessa pepparkakor med smarrig laxröra med smak av finrivet citronskal och färskost.
Gör så här