Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Italienska kycklingbullar med pasta Bild: Marcus Lawett

Italienska kycklingbullar med tomatsås och spagetti

Tareq Taylor bjuder på en italiensk klassiker i bästa Lady och Lufsen-stil.

Publicerad 2017-05-09 | agnes@vardagspuls.se

Ingredienser:

Köttbullar:

3 kycklingbröstfiléer utan skinn

2 dl vispgrädde

1/2 dl hackad persilja

1 tsk salt

nymald svartpeppar

1 msk olivolja

1 msk färskpressad citronsaft + rivet skal från 1/4 citron

Rostad tomatsås

5 stora tomater

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 stjälkar blekselleri

1 röd chili

10 urkärnade kalamataoliver

1 msk olivolja

Till servering:

kokt spagetti, hackad persilja, färskriven parmesanost

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader på grill.
  2. Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök grovt. Skär sellerin och chilin i tjocka skivor. Läss grönsaker, lök och oliver i en ugnsform. Ringla över olivolja och rosta högt upp i ugnen i cirka 15 minuter. Mixa sedan allt till en sås.
  3. Skär kycklingfiléerna i tärningar och mixa i matberedare med grädde, persilja, salt och peppar till en slät smet, i cirka 20 sekunder.
  4. Forma smeten till ganska stora bollar, cirka 20 stycken. Bryn dem runtom i olja på medelvärme i cirka 5 minuter. Häll över tomatsåsen och låt puttra i 5 minuter.
  5. Häll i citronsaften och strö över rivet citronskal. Toppa med hackad persilja och parmesanost. Servera med nykokt spagetti.