Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Jan Björklund lagar sin paradrätt: våfflor. Från Vardagspuls den 25 mars.

Paradrätten: Jan Björklunds våfflor

Beräknat för ungefär 8 våfflor

Har du tips på någon du vill se laga sin paradrätt? Mejla: webb@vardagspuls.se
Eller skriv in ditt tips på vår Facebook-sida.

Publicerad 2015-03-20 | Vardagspuls

Ingredienser:

5 dl vetemjöl

6 dl mjölk (fetthalt 3 %)

2 ägg

75 g smält smör

1 tsk salt

Tillbehör

Sylt som till exempel hallon, jordgubb och drottningsylt med vispad grädde. Lite vuxnare kan uppskatta lemoncurd, lönnsirap, färska blåbär och hallon eller skivad banan med keso. Smör och socker är ett annat alternativ.

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl med salt i en bunke. Tillsätt ägg och mjölk. Vispa till en jämn smet. Tillsätt det avsvalnande smöret.
  2. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen.
  3. Grädda våfflorna och servera med sylt och vispad grädde.
  4. Våffelsmeten kan göras ett par timmar i förväg. Späd med lite mer mjölk om den blir för tjock.