Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Jordärtskocksraggisar med stekt fläsk eller fetaost och lingon

Perfekt för dig som vill dra ner på sockret och en roligare variant på raggmunkar.

Publicerad 2015-02-11 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

5 dl mjölk

2 dl vetemjöl

2 tsk salt

2 st ägg

1 kg jordärtskocka

2 st gullök

4 dl lingon

Lite socker

400 g stekt fläsk/200 g fetaost

Olja och smör

Rödkål/vitkål/morot/blandade blad

Gör så här:

  1. Blanda mjölk, vetemjöl, salt och ägg.
  2. Riv jordärtskocka och lök. Pressa ur saften och blanda med smeten.
  3. Stek i smör och olja till gyllene. Stek fläsk och servera med rårörda lingon och sallad eller smula fetaosten över raggisarna och servera med lingon och sallad.
  4. Strimla kålen fint på mandolin och skär morot i tunna stavar. Blanda kål, morot och gröna blad. Blanda lingonsaft med olja och lite vinäger och smaksätt med salt till en vinägrett.