Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Juice är den nya trendiga måltidsdrycken Bild: Sima Korenivski

Juice – den nya trendiga måltidsdrycken

De fem bästa istipsen – och tre juicy recept

Juice är den nya trendiga måltidsdrycken. Prova att byta ut vinet eller ölen mot en juice du mixar ihop själv. Här tipsar Andreas, Sebastian, Claes och Niklas från Juiceverket om is och juice. 

Publicerad 2015-03-13 | Vardagspuls

Kokt vatten – Det är en klassiker att frysa in kokande vatten för att få is fortare, ingen av oss vet mer än att det fungerar. Kallas för Mpembaeffekten, kontakta närmaste kemist för mer info.

Glasklar is – Isolera runt den is du ska frysa in med exempelvis frigolit så går infrysningen långsammare och du och din is platsar snart på närmaste hipsterbar. Glasklart!

Mängd –
Ha alltid mycket is i frysen. Är formarna fulla så lägg isbitarna i en bunke och fyll formarna på nytt. Man kan aldrig ha för mycket is.

Frukt –
För att få rätt temperatur på drycken är det bra att frysa in t.ex. banan eller skivade äpplen, så fungerar de som is i din juice/ smoothie.

Isblock –
Frys in ett isblock i något med stor volym så kan du använda din onödigt inköpta ishacka till att ta fram iskuber. Eller så använder du en hammare.

Eggs'n bacon

Ingredienser:
1/2 fänkål 
3 cl citronsaft 
5 hallon 
1/2 krm lakritsrot 
5 cl gin 
2 cl agavesirap

Gör så här:
Centrifugera fänkål och skalad citron. 
Det ska bli 6 cl tillsammans. Skaka först alla ingredienser utan is så att hallonen slås sönder och lakritsroten blandas med resten. 
Skaka sen med is, dubbelsila så att inte fruktköttet från hallonen följer med. Servera i ett högt glas med is.

Vaniljkuplett-Sumo


Ingredienser:

1 banan 
1 tsk lucumapulver 
20 g vaniljprotein 
2 msk jordnötssmörspulver 
2 msk havregryn 
2 dl vatten 
1 msk chiafrön

Gör så här: 
Lägg alla ingredienser i blendern och mixa med ett par isbitar. 
Hittar man inget jordnötssmörspulver kan man använda vanligt jordnötssmör.


FichteFizz


Ingredienser:
45 cl conferencepäronjuice 
juice av 1/2 citron med skal 
15 granskott

Gör så här:
Centrifugera conferencepäron till juice. Mixa päronjuice och citronsaft i blendern med ett par isbitar. Sila genom finmaskig sil. 
Tillsätt granskott och mixa hårt. 
Servera i vitvinsglas.