Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Kålrabbi-slaw Bild: Arla Köket

Kålrabbislaw med granatäpple och vitost

4 port

Frisk slaw med knapriga söta granatäpplekärnor på toppen. God till grillad kyckling, halloumi och lax. Den som föredrar en krämigare variant blandar ner ett par deciliter turkisk matyoghurt.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-11 | Vardagspuls

Ingredienser:

300 g kålrabbi

1 morot

1 granatäpple

150 g Arla Apetina® vitost

Dressing:

saft av 1 citron

2 msk olivolja

½ tsk salt

1 krm peppar

1 kruka mynta

Gör så här

  1. Skala kålrabbin och strimla den.
  2. Skala moroten och strimla den med skalaren.
  3. Dela granatäpplet och ta ur kärnorna.
  4. Smula osten grovt.
  5. Blanda kålrabbi, morot, granatäpplekärnor och ost.
  6. Rör ihop dressingen och häll den över slawen.
  7. Garnera med myntablad.